Golden Retriever Özellikleri ve Golden Retriever Bakımı

Golden Retriever
Golden Retriever

Av köpeği familyasından olan Golden Retriever cinsi köpeklerin tarihi çok eski zamana dayanıyor olup, üretimine ilk olarak 1800′lü yıllarda İngiltere ve İskoçya sınırındaki bir bölgede başlanmıştır. Golden Retriever ırkının üretilme sebebi, İskoçya’da o dönemlerde avcılığın hem spor amaçlı hem de geçim kaynağı amaçlı olarak kullanılması ve avcılık sırasında istenilen ihtiyaçlara göre soğuktan etkilenmeyen, soğuk sulara ve sık çalılıkların arasına girebilen, aynı zamanda güzel görünümlü, dost canlısı bir köpek üretme isteğidir.

Devamını oku

Beagle Özellikleri ve Beagle Bakımı


Beagle
Beagle


Beagle,
sosyal köpekler olma özellikleriyle bilinirler. Zaten tüm dünya’da Beagle cinsi olan köpeklere televizyon dünyasından dolayı hepimizin göz aşinalığı da vardır.

Devamını oku

8 Koruyucu ve Bekçi Köpeği

Alman Çoban Köpeği

Bu cins köpekler, bedensel yeteneklerini ve güvenilirliği yüksek olan türlerin arasında yer alır. Ev ve bahçelerde koruyucu ve bekçi olarak kullanılmalarının dışında, ortak yaşamda da (Polis, gümrük gibi) kullanılabilirler.

Alman Çoban Köpeği
Alman Çoban Köpeği

Alman Çoban Köpekleri dünyada en çok ilgi gören ve en çok beslenen bir köpek türüdür. Bunun nedenlerinin başında eğitilmesinin kolaylığı ve uysal oluşu gelmektedir.

Devamını oku

Köpeğiniz için Sağlıklı Beslenme Programı


Köpek Nasıl Beslenir?

Evcil dostumuz için belki de en önem verdiğimiz konu köpeğimizin nasıl sağlıklı beslenmesi gerektiğidir.  Köpeğinizin sağlıklı beslenmesini sağlamak düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir. Öncelikle piyasadaki markalar arasında doğru köpek mamasını ya da takviyesini seçmek oldukça zordur. İkinci olarak ise köpeğinizin hangi besinlere
ihtiyacı olduğunu bilemeyebilirsiniz. Sonuçta sağlıklı bir beslenme programı köpeğimizin mutlu ve uzun bir hayat sürmesini sağlayacaktır.

Devamını oku

Köpek Sağlığı için özgürlük

Köpeğinizin sağlığı açısından iyi beslenmesinin, temiz olmasının yanında başka şeyler de önem taşımaktadır. Köpeğimizin hem bedenen, hem de psikolojik olarak sağlıklı olması için ona mümkün olduğunca fazla özgürlük hakkı tanımalıyız. Köpeğinizi Özgür Bırakın! Köpeklerin özellikle yavru köpeklerin doğadan, temiz havadan, güneş ve ışıktan yararlanmasını sağlamak için onları sık sık açık havada gezdirmeliyiz. Eski çağlarda yaşadığı … Devamını oku

Köpekte Dikkat Etmeniz Gerek 4 Dış Parazit Türü


Pireler

Genellikle yaz aylarında çok fazla üreyen ve bazen yıl boyunca görülen köpek pireleri, insan ve kedilere göre çok farklı yapıdadır.

Köpek Piresi

Bunlar, köpekler dışında insanları da ısırır, hayvanın yattığı yer ile çevresini sarar ve ev içine yayılırlar. Yumurtalarını köpeğin üzerine değil, köpeğin yattığı yerlere, klübe veya ev döşemesindeki yarık ve çatlaklara bırakırlar.

Devamını oku

Beslenme

Mevsim sıcaklıkları veya köpeğin fizyolojik durumuna bağlı olmaksızın, bütün şartlar eşit olduğunda dahi bu gruptaki köpeklerin mama ihtiyacı daha fazla olacaktır. Aktif köpeklerin besinlerinde sadece protein, vitamin ve minerallerin arttırılması değil tüm besin değerlerinin arttırılması gerekmektedir. Fiziksel aktivite, karışık kas kasılmalarının dışarıdan gözlemlenebilen sonucudur. Çalışan köpekler için hazırlanmış beslenme programında bulunan yağ, protein ve karbonhidratların yakılması kas kasılmaları için enerji sağlayacaktır. Su, vitamin ve mineraller de enerji sağlama açısından gereklidir.

Devamını oku