Golden Retriever Eğitimi

Golden-Retriever

Sayın Kopekegitimmerkezi.gen.tr okurları sizlere Golden Retriever Eğitimi hakkında birkaç bilgi sunacağım
, eğitimden önce en önemli kural “SABIR” dır lütfen bunu unutmayalım.

Golden Retrieverlar hareketli, uysal, iyi huylu, duygulu ve sevimli bir köpektir. çocuklara, hatta bebeklere karşı çok sabırlı ve naziktir.



Golden Retriever’lar sevgi dolu, uslu ve zeki köpeklerdir. Kolaylıkla eğitilirler ve çocuklarla iken güvenilir ve naziktirler. Sadık, kendine güvenen, tatlı ve sahibini memnun etmeye hevesli bir ırktır. Aktif, güvenilir ve mükemmel bir aile köpeğidir. Golden Retriever itaat etmeye hazır yapısı nedeniyle itaat eğitimi onlarla çok keyifli geçer. Diğer hayvanlar dahil herkesle dost canlısı olduğundan ondan koruma görevi beklenmemelidir. Saldırganlık göstermemelerine rağmen Golden Retriever’lar gelen yabancıya havlayarak haber vererek iyi bekçilik edebilirler. İtaat yarışmalarında büyük başarı kazanmıştır.
İnsandan izole edildiğinde ya da uzun süre sevdiklerinden uzak tutulduğunda yaramazlık yapmaya başlar. çok hareketli ve ilgi isteyen köpeklerdir.
İnsanın en iyi dostları kimdir desem aynı yanıt alınacaktır. Tabiî ki köpekler. Köpekler her ne kadar eğitimsizde olsa sahiplerine bağlılığıyla bile dost olur ve insan hayatını renklendirirler. Fakat eğitimli bir köpek sizin hayatınızı tamamen değiştirecektir. Bir nevi hayatınıza ortak olacaklardır. Sizin isteklerinizi anlayacak ve karşılığında sizde onu isteklerini anlayacaksınız. Yani köpeğinizle iki ayrı dili konuşan yabancı olmayacaksınız.

Bir çok köpek otur, dur, gel komutlarını öğrenmeye isteklidir, bunları yapmak hem ilgisi çeker hemde sahibini memnun etmek ister. Köpeğinizi eğitmeye başlarken tetikte olduğu bir anı yakalamaya çalışın.
Kullanmayı planlanladığınız teknik ve sözleri bilin, ödülleriniz hazırda olsun. Anında ödüllendirme iyi gelir.

Eğitime yavaştan başlayın. Eğer köpeğiniz yavruysa bir-iki dakikalık ders yeterlidir ve daha iyidir. Beş dakika uzun gelecektir. En fazla zihinsel dayanıklıklılığa sahip köpekler bile bir seferde on beş dakikadan fazla odaklanamazlar. Yavru köpeğinizi eğitmeye başlamadan önce fazla enerjisini yakmasını sağlayın ve eğitimi günde bir kaç kez olmak üzere planlayın.                    Derse başlamak için en uygun zaman yemek öncesidir. İlk egzersiz yerini doğru seçin, bunun için en uygun yer bir koridor olabilir. Hareket edecek yer vardır ama dikkat dağıtacak şeyler yoktur. Köpeğiniz burda sağlam karşılık vermeye başladığında bahçe gibi daha dikkat dağıtıcı yerlere geçin. Azar azar arttırmalarla başlayın, birden yüksek seviyeye çıkmayın.
Köpeğiniz eğitime yanıt vermiyorsa bir komutu sürekli vermekten kaçının, bu onun kafasını karıştırır. Eğitim iyi gitmiyorsa durun ve düşünün. Sorun köpeğinizde değil, sizdedir.
Gel komutu köpeğinizin öğreneceği ilk komut olmalıdır. ‘GEL komutunu eğlenceli bir şey yaparken yada size itaat etmeyeceğini düşündüğünüz durumlarda kesinlikle kullanmayın.
Tasma takmaya alıştırmak için genellikle yemek öncesi zamanları seçin. Zihni yemekle meşgulken tasmasını takın ve hemen sonrasında çıkarın. Tasmasına alıştıktan sonra kayışını takın ve onu yemeğe davet edin. Bu durumda yavru köpeğiniz yemek gibi çekici bir şeyle bağlantılı olduğunu düşünerek tasmadan ve kayıştan rahatsız olmacaktır.
Köpeğiniz inatçı bir yapıdaysa eğitimlerde kayışla çalışın. Bu durumda denetimin sizde olduğunu öğrenecektir.

Yorum yapın